Herbata oolong - krótkie wprowadzenie

Po chińsku: QIHONG CHA, po japońsku SEI CHA, znane też jako herbaty niebieskozielone, turkusowe, szmaragdowe lub ulungi.

Częściowo fermentowane - stopień fermentacji: 15 – 70%

Określane także jako herbaty niebieskozielone, turkusowe, szmaragdowe lub ulungi. Herbata oolong to jedna z bardziej różnorodnych herbat pośród wszystkich.

Herbata oolong Feng Huang Dan Cong Upper Grade - Fenix

Herbata oolong  Feng Huang Dan Cong Upper Grade - Fenix
Herbata oolong Feng Huang Dan Cong Upper Grade - Fenix

Absolutnie wyjątkowa herbata o złożonym owocowo-migdałowym smaku. Najlepszej jakości Fenix wprost z gór Wuyi.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 30,00 zł
szt.

Herbata oolong Feng Huang Dan Cong Ya Shi Xiang "Kacza kupa"

Herbata oolong  Feng Huang Dan Cong Ya Shi Xiang "Kacza kupa"
Herbata oolong Feng Huang Dan Cong Ya Shi Xiang "Kacza kupa"

Absolutny rarytas nad rarytasy, organiczny Feng Huang DANCONG Ya Shi Xiang

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 35,00 zł
szt.

Wyjątkowość herbaty oolong polega tym, że w zależności o rejonu uprawy produkuje się ją nieco inaczej, proces różni się szczegółami. Poszczególne rodzaje herbat oolong pochodzą z właściwych sobie kultywarów. Oolongi zapewniają przez to ogromną paletę smaków i aromatów.

Większość herbat oolong można zaparzać wielokrotnie, wodą około 80-90°C, przez 2 minuty. Zanany i popularny jest też sposób parzenia KONG-FU CHA, polega na sporządzaniu wielu krótkich parzeń (15-30 sekund) wrzącą wodą. Należy wtedy użyć dużej ilości liści i małego czajniczka.  

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl