Sposób parzenia herbaty ma duży wpływ na jej smak i właściwości. Herbata, to liście krzewu Camellia Sinensis poddane różnym metodom obróbki. Krzew herbaciany jest rośliną zimozieloną, a susz do parzenia produkuje się tylko z młodych liści. Im wcześniej się zbierze młody listek, tym jest on mniejszy i zawiera więcej cennych dla ciała, ducha i umysłu składników. W zależności od miejsca uprawy, warunków klimatycznych i geologicznych, wysokości nad poziomem morza, pory zbiorów, rodzaju zbieranego liścia, metodzie obróbki, aż wreszcie sposobu zaparzenia, z jednej rośliny uzyskujemy bardzo bogatą paletę smaków i aromatów. 

Assam CTC Kundalimukh Assam CTC Kundalimukh
Region uprawy: Indie, Assam
Cena: 3,75 zł
szt.
zobacz więcej
Cejlon Earl Grey Akbar 80g Cejlon Earl Grey Akbar 80g
Region uprawy: Sri Lanka - Cejlon
Cena: 15,00 zł
szt.
zobacz więcej
Herbata Masala Herbata Masala
Region uprawy: Indie, Assam
Cena: 28,00 zł
szt.
zobacz więcej
Matcha Mini 2g Matcha Mini 2g
Region uprawy: Japonia
Cena: 5,00 zł
szt.
zobacz więcej
Mini Bing Cha Mini Bing Cha
Cena: 5,00 zł
szt.
zobacz więcej
Nepal Kuwapani Nepal Kuwapani
Region uprawy: Nepal
Cena: 9,25 zł
szt.
zobacz więcej
Qi Hong - Keemun Qi Hong - Keemun
Cena: 6,75 zł
szt.
zobacz więcej
Rwanda Black Orthodox Tea BIO Rwanda Black Orthodox Tea BIO
Region uprawy: Rwanda
Cena: 9,25 zł
szt.
zobacz więcej
Tamaryokucha Ureshino 70g Tamaryokucha Ureshino 70g
Cena: 69,00 zł
szt.
zobacz więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl