Sposób parzenia herbaty ma duży wpływ na jej smak i właściwości. Herbata, to liście krzewu Camellia Sinensis poddane różnym metodom obróbki. Krzew herbaciany jest rośliną zimozieloną, a susz do parzenia produkuje się tylko z młodych liści. Im wcześniej się zbierze młody listek, tym jest on mniejszy i zawiera więcej cennych dla ciała, ducha i umysłu składników. W zależności od miejsca uprawy, warunków klimatycznych i geologicznych, wysokości nad poziomem morza, pory zbiorów, rodzaju zbieranego liścia, metodzie obróbki, aż wreszcie sposobu zaparzenia, z jednej rośliny uzyskujemy bardzo bogatą paletę smaków i aromatów. 

Nokcha Sejak BIO 2018 50 g Nokcha Sejak BIO 2018 50 g
Region uprawy: Korea Południowa
Cena: 95,00 zł
szt.
zobacz więcej
Bancha Kyoto BIO 70g Bancha Kyoto BIO 70g
Cena: 58,00 zł
szt.
zobacz więcej
Formosa Lishan Formosa Lishan
Region uprawy: Tajwan - Formoza
Cena: 80,00 zł
szt.
zobacz więcej
  • nowość
Gyokuro Kyoto BIO 50g Gyokuro Kyoto BIO 50g
Cena: 93,00 zł
szt.
zobacz więcej
Kukicha Kyoto BIO 70g Kukicha Kyoto BIO 70g
Cena: 55,00 zł
szt.
zobacz więcej
Matcha Kyoto BIO 30g Matcha Kyoto BIO 30g
Cena: 88,00 zł
szt.
zobacz więcej
Matcha Mini 10 x 2g BIO Matcha Mini 10 x 2g BIO
Region uprawy: Japonia
Cena: 50,00 zł
szt.
zobacz więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl