Sposób parzenia herbaty ma duży wpływ na jej smak i właściwości. Herbata, to liście krzewu Camellia Sinensis poddane różnym metodom obróbki. Krzew herbaciany jest rośliną zimozieloną, a susz do parzenia produkuje się tylko z młodych liści. Im wcześniej się zbierze młody listek, tym jest on mniejszy i zawiera więcej cennych dla ciała, ducha i umysłu składników. W zależności od miejsca uprawy, warunków klimatycznych i geologicznych, wysokości nad poziomem morza, pory zbiorów, rodzaju zbieranego liścia, metodzie obróbki, aż wreszcie sposobu zaparzenia, z jednej rośliny uzyskujemy bardzo bogatą paletę smaków i aromatów. 

Zhuan Cha - Cegła 250g Zhuan Cha - Cegła 250g
Cena: 75,00 zł
szt.
zobacz więcej
Wooricha (Pariocha) BIO Wooricha (Pariocha) BIO
Cena: 95,00 zł
szt.
zobacz więcej
Tamaryokucha Ureshino 70g Tamaryokucha Ureshino 70g
Cena: 70,00 zł
szt.
zobacz więcej
Sencha Kyoto 70g Sencha Kyoto 70g
Cena: 70,00 zł
szt.
zobacz więcej
Nokcha Sejak BIO 2018 50 g Nokcha Sejak BIO 2018 50 g
Region uprawy: Korea Południowa
Cena: 95,00 zł
szt.
zobacz więcej
Matcha Mini 10 x 2g BIO Matcha Mini 10 x 2g BIO
Region uprawy: Japonia
Cena: 50,00 zł
szt.
zobacz więcej
Matcha Kyoto BIO 30g Matcha Kyoto BIO 30g
Cena: 90,00 zł
szt.
zobacz więcej
Kukicha Kyoto BIO 70g Kukicha Kyoto BIO 70g
Cena: 55,00 zł
szt.
zobacz więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl