Sposób parzenia herbaty ma duży wpływ na jej smak i właściwości. Herbata, to liście krzewu Camellia Sinensis poddane różnym metodom obróbki. Krzew herbaciany jest rośliną zimozieloną, a susz do parzenia produkuje się tylko z młodych liści. Im wcześniej się zbierze młody listek, tym jest on mniejszy i zawiera więcej cennych dla ciała, ducha i umysłu składników. W zależności od miejsca uprawy, warunków klimatycznych i geologicznych, wysokości nad poziomem morza, pory zbiorów, rodzaju zbieranego liścia, metodzie obróbki, aż wreszcie sposobu zaparzenia, z jednej rośliny uzyskujemy bardzo bogatą paletę smaków i aromatów. 

Nepal Ilam Autumnal BIO 2017

Nepal Ilam Autumnal BIO 2017
Nepal Ilam Autumnal BIO 2017

Wiosenny zbiór First Flush herbaty z ogrodów Shangri-la. Herbata klasy SFTGFOP1 'Moon Shine'. Herbata z certyfikatem BIO.

Na południowych zboczach majestatycznych Himalajów, prawie „przez szczyt“ od doliny Darjeeling, udało się pracowitym nepalskim plantatorom, bez brytyjskich doświadczeń kolonialnych, wprowadzić na światowy rynek pełnowartościową herbatę czarną typu wysokogórskiego. Szczególnie niezwykła w okresie zbiorów First Flush. Brązowo-zielone, równomiernie skręcone listki o wysokiej zawartości srebrnych tipsów, pełne aromatu i lekko cierpkiego smaku. 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 9,25 zł
szt.

Nepal Kuwapani

Nepal Kuwapani
Nepal Kuwapani

Inna znana odmiana herbaty nepalskiej z sąsiednich dolin górskich. W odróżnieniu od innych herbat w Nepalu, zazwyczaj mniej lub bardziej udanych imitacji Darjeelinga, lokalni plantatorzy wybrali swój sposób uprawy i przetwarzania herbaty. Efektem ich wysiłków jest szczególnie wspaniała w okresie Second Flush. Równomiernie skręcone, brązowe liście o wysokiej zawartości srebrnych tipsów, delikatnym aromacie i mocnym smaku.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 9,25 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl