Sposób parzenia herbaty ma duży wpływ na jej smak i właściwości. Herbata, to liście krzewu Camellia Sinensis poddane różnym metodom obróbki. Krzew herbaciany jest rośliną zimozieloną, a susz do parzenia produkuje się tylko z młodych liści. Im wcześniej się zbierze młody listek, tym jest on mniejszy i zawiera więcej cennych dla ciała, ducha i umysłu składników. W zależności od miejsca uprawy, warunków klimatycznych i geologicznych, wysokości nad poziomem morza, pory zbiorów, rodzaju zbieranego liścia, metodzie obróbki, aż wreszcie sposobu zaparzenia, z jednej rośliny uzyskujemy bardzo bogatą paletę smaków i aromatów. 

Nepal Ilam Autumnal BIO

Nepal Ilam Autumnal BIO
Nepal Ilam Autumnal BIO

Wiosenny zbiór First Flush herbaty z ogrodów Shangri-la. Herbata klasy SFTGFOP1 'Moon Shine'. Herbata z certyfikatem BIO.

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 9,25 zł
szt.

Nepal Kuwapani

Nepal Kuwapani
Nepal Kuwapani

Równomiernie skręcone, brązowe liście o wysokiej zawartości srebrnych tipsów, delikatnym aromacie i mocnym smaku.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 9,25 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl