Sposób parzenia herbaty ma duży wpływ na jej smak i właściwości. Herbata, to liście krzewu Camellia Sinensis poddane różnym metodom obróbki. Krzew herbaciany jest rośliną zimozieloną, a susz do parzenia produkuje się tylko z młodych liści. Im wcześniej się zbierze młody listek, tym jest on mniejszy i zawiera więcej cennych dla ciała, ducha i umysłu składników. W zależności od miejsca uprawy, warunków klimatycznych i geologicznych, wysokości nad poziomem morza, pory zbiorów, rodzaju zbieranego liścia, metodzie obróbki, aż wreszcie sposobu zaparzenia, z jednej rośliny uzyskujemy bardzo bogatą paletę smaków i aromatów. 

Nokcha 50g Nokcha 50g
Region uprawy: Korea Południowa
Cena: 85,00 zł
szt.
zobacz więcej
Aromat Kaszmiru 75g Aromat Kaszmiru 75g
Region uprawy: Indie, Darjeeling
Cena: 26,00 zł
szt.
zobacz więcej
Assam CTC Kundalimukh Assam CTC Kundalimukh
Region uprawy: Indie, Assam
Cena: 3,75 zł
szt.
zobacz więcej
Bancha Kyoto 70g Bancha Kyoto 70g
Cena: 50,00 zł
szt.
zobacz więcej
do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl