Herbata zielona Kukicha BIO 2024 50 g
Opis
Prawdziwa japońska herbata łodyżkowa ze zbiorów 2024
Herbata składająca się zarówno z listków jak i w większości łodyżek krzewu herbacianego, które wyodrębniane są w procesie separacji optycznej. Tak powstała herbata zielona ma pełnowartościowy smak i aromat, jednak ma bardzo niską zawartość kofeiny (teiny).
Zacieniane krzewy
Kukicha Kyoto powstaje w prefekturze Shizuoka z krzewów zacienianych (Gyokuro) i pochodzi z kultywaru Yabukita, jest także wykorzystywana do produkcji herbaty Hojicha Kyoto. Ciemnienie enzymatyczne przerywane parą wodną przez 50-60 sekund.
Relaksujący napar
Napar o delikatnym harmonijnym smaku oraz świeżym trawiastym aromacie, idealna na wieczorne wyciszenie lub medytacje.
Certyfikat BIO
Herbata z upraw ekologicznych, certyfikowana BIO. Plantacja spełnia normy środowiskowe i najnowsze wytyczne związane z działaniami proekologicznymi.
Charakterystyka
Ilość liści | 1,5 g / 100 ml |
Temperatura wody | 75°C |
Czas parzenia | 2 min |
Ilość naparów | 2 |
Rok zbiorów | 2024 |
Data ważności | 31.12.2026 |
Charakterystyka liści | Łodyżki |
Smak | gładka, lekko słodka, wyczuwalne umami |
Kolor naparu | ciepła zieleń |
Aromat | trawiasty, słomiany |
Kolor herbaty | Zielona |
Oznaczenie jakości | Certyfikowana BIO Organic |