Zielona herbata Kukicha Kyoto BIO 50g 2020
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w:
24 godziny
Opis
Herbata składająca się zarówno z listków jak i w większości łodyżek krzewu herbacianego, które wyodrębniane są w procesie separacji optycznej. Tak powstała herbata zielona ma pełnowartościowy smak i aromat, jednak ma bardzo niską zawartość kofeiny (teiny). Kukicha Kyoto powstaje z krzewów zacienianych (Gyokuro) i pochodzi z kultywarów Yabukita i Okumidori, jest także wykorzystywana do produkcji herbaty Hojicha Kyoto. Napar o delikatnym harmonijnym smaku oraz świeżym trawiastym aromacie, idealna na wieczorne wyciszenie lub medytacje.
Charakterystyka
Ilość liści | 1,5 g / 100 ml |
Temperatura wody | 80°C |
Czas parzenia | 2 min |
Ilość naparów | 2 |
Rok zbiorów | 2020 |
Data ważności | 31.12.2022 |
Charakterystyka liścia | łodyżki oraz drobne listki z herbaty zacienianej Gyokuro |
Kolor herbaty | Zielona |
Region uprawy | Japonia, Prefektura Kyoto |