Nur powstał w efekcie przeprowadzenia wielu testów, w których wykorzystaliśmy kilkadziesiąt rodzajów wysokogatunkowych herbat liściastych. Ponieważ dobrej jakości herbata niesie bardzo bogatą paletę smaków i aromatów oraz fantastyczne właściwości, postanowiliśmy podjąć próbę ich transferu do Nura. Nur nie zawiera żadnych smakowych dodatków, wszystkie wyczuwalne w nim pokłady aromatów i nuty smaków pochodzą tylko z herbaty.
Nur lubi głębię.
Nur powstał w efekcie przeprowadzenia wielu testów, w których wykorzystaliśmy kilkadziesiąt rodzajów wysokogatunkowych herbat liściastych. Ponieważ dobrej jakości herbata niesie bardzo bogatą paletę smaków i aromatów oraz fantastyczne właściwości, postanowiliśmy podjąć próbę ich transferu do Nura. Nur nie zawiera żadnych smakowych dodatków, wszystkie wyczuwalne w nim pokłady aromatów i nuty smaków pochodzą tylko z herbaty. Nur jest wytrawny, lekko gazowany, może trochę cierpkawy i ciut kwaskowy, ale to nie wszystko, bo niesie w sobie prawdziwą moc Camellia sinensis. Zarówno tę, która dotyczy najbardziej wyrafinowanych walorów smakowych i aromatycznych, jak również tą związaną z istotną zawartością kofeiny, katechin, kompleksu witamin, czy L-teaniny. Nur działa na ciało, umysł i ducha, jest rześki i tonizujący, a przy tym wyrafinowany i pijalny.
Nur powstaje na bazie herbat z Czajowni i ideowo jest napojem, który plasuje się w kategorii premium, posiadając zdolność zastąpienia wina bezalkoholowego. Jest dla osób, które cenią sobie wyrafinowany i złożony smak, ale nie chcą spożywać alkoholu (w ogóle lub w danej sytuacji). Nur pasuje do posiłku, ale też jako trunek samodzielny, albo jako baza do koktajli.