Przejdź do głównej treści
Koszyk

Twój koszyk jest pusty

NOWOŚCI, ŚWIEŻE ZBIORY 2025

Filtry

Filtry

Filtry

w kategorii: NOWOŚCI, ŚWIEŻE ZBIORY 2025

Wybrane

Wyczyść

Cena

Marka

9
5
1
16
Więcej opcji (4)

NOWOŚCI, ŚWIEŻE ZBIORY 2025

Produkty: 49

Z radością ogłaszamy, że do naszej oferty trafiły herbaty, które wybraliśmy podczas majowej wyprawy do chińskiej prowincji Junnan! To była podróż pełna inspiracji, nowych smaków i spotkań z niezwykłymi ludźmi. Z testowanych przez nas propozycji, wybraliśmy te, które zachwyciły nas najbardziej i które z dumą prezentujemy w naszym sklepie:

Herbata zielona Nine Dragons Mao Feng 2025 
Herbata czarna Jasmine Golden Spiral - złote spiralki jaśminowe 2025 
Herbata biała - Golden Monkey White Pu Erh Bing Cha - Biała Małpka 50 g 
Herbata Pu Erh Sheng - Elephant Green Pu'er Bing Cha 100 g

Produkty: 49

Lista produktów

Domyślne Domyślne Nazwa produktu: od A do Z Nazwa produktu: od Z do A Cena: od najniższej Cena: od najwyższej
Cena 65,00 zł
Cena 24,50 zł
Cena 25,50 zł
Cena 52,00 zł
Cena 28,00 zł
Cena 198,00 zł
Cena 118,00 zł
Cena 184,00 zł
Cena 128,00 zł
Cena 33,00 zł
Cena 35,00 zł
Cena 132,00 zł
Cena 118,00 zł
Cena 118,00 zł
Cena 112,00 zł
Cena 76,00 zł
Cena 128,00 zł
Cena 76,00 zł
Cena 76,00 zł
Cena 23,00 zł
Cena 28,50 zł
Cena 96,00 zł
Cena 66,00 zł
Cena 56,00 zł

Do tegorocznej Oriental Beauty dołączyły dwie świeże herbaty z Tajwanu — Alishan Jinxuan oraz wybitny zbiór Shan Lin Xi.

Ponadto prezentujemy cały komplet świeżych japońskich herbat z bardzo udanych tegorocznych zbiorów. Futsūmushi sencha — klasyczna Sencha z Kagoshimy; Yamacha z półek skalnych w Hamamatsu; Tamaryokucha (nie formuje się jej w kształt igiełek). Kamacha — ogrzewana na sucho w duchu starej, przedparowej tradycji (kamairicha) — inna technika obróbki niż parowanie, daje charakterystyczny profil. Bancha z Kioto — codzienna, łagodna herbata z regionu Kioto. Herbaty zacieniane — Gyokuro oraz Kabukicha. Przed zbiorem pola zabudowuje się dachem ze słomy bambusowej lub siatek z włókniny, aby ograniczyć ilość promieni słonecznych docierających do liści; w efekcie wzrasta stężenie chlorofilu i L‑teaniny, co daje głębsze umami i słodszy, aksamitny smak. Herbaty łodyżkowe — Kukicha i Hojicha (niskokofeinowe). Genmaicha — zielona herbata z prażonym ryżem, o przyjemnym, „chlebowo‑prażonym” aromacie. 

Do oferty dołączyły również herbaty Darjeeling Second Flush z dwóch ogrodów: Giddapahar oraz CastletonPonadto: Long Jing "Tiger Spring" Upper Grade (龙井) oraz Bi Luo Chun (碧螺春) z nad jeziora Tai Hu, Putuo Shan Fo Cha oraz pełna umami tegoroczna Shincha (新茶) - pierwszy zbiór japońskiej senchy z Kagoshimy.

Warto przypomnieć o Darjeelingach First Flush 2025 z ogrodów Mim i Giddapahar — każdy z nich to nieco inny charakter i inną opowieść z podnóża Himalajów. Przedstawiamy również nowe tajlandzkie herbaty z lasu w Pa Pae, w tym najnowsza Forest Black Diamond, a także wyśmienita Dhara White - biała herbata z dzikich krzewów rosnących w naturalnym biotopie pra-lasu z uprawy zakwalifikowanej jako "Forest Friendly Farming"

Bądźcie czujni – wkrótce w tej kategorii pojawi się więcej świeżych i ekscytujących herbat!