Herbata zielona Matcha Codzienna Uji Kyoto






Opis
Matcha od Marukyu Koyamaen
Marukyu Koyamaen jest cenionym producentem herbaty, zamawiającym i mieszającym herbatę, znajdującym się w sercu Uji w Kioto. Prywatna posiadłość herbaciana firmy ma bogatą historię sięgającą 1704 roku.
Codzienny wariant japońskiej sproszkowanej herbaty Matcha
Często używana w japońskiej kuchni jako składnik do wielu potraw, deserów i słodyczy. Nadaje się do prostego przygotowania jako dodatek do wody mineralnej czy soku owocowego - wsypać do butelki i intensywnie wymieszać. Szczególnie często używana w Polsce do serników i kruchych ciasteczek, nadaje intensywnie zieloną barwę oraz ciekawy smak zielonej herbaty.
Sposób użycia ogranicza tylko Twoja wyobraźnia.
Charakterystyka
Ilość liści | 1,5 g / 100 ml |
Temperatura wody | 70°C |
Czas parzenia | 1 min |
Ilość naparów | 1 |
Inne zalecenia | proszek należy dokładnie wymieszać z płynem, można też stosować jako dodatek do kremów, lodów, jako posypkę, do ciast (wtedy herbaciany proszek łączymy na sucho z mąką) |
Rok zbiorów | 2021 |
Data ważności | 31.12.2023 |
Kolor herbaty | Zielona |
Pieczęć jakości | Standard UE |