Herbata Kokosowa - Tygrys Malajski






Opis
Czarna herbata z kokosem
Intensywny, odświeżający kokosowy zapach wspaniale łączy się z ciężkością herbaty czarnej (w Chinach nazywanej czerwoną - hong cha).
Charakterystyka
Ilość liści | 1,5 g / 100 ml |
Temperatura wody | 90°C |
Czas parzenia | 3 min |
Ilość naparów | 1 |
Inne zalecenia | W zależności od temperatury (80-100°C), parzyć od 2,5 do 4 minut. |
Data ważności | 31.12.2023 |
Charakterystyka liści | Zwykłe |
Kolor herbaty | Czarna |
Oznaczenie jakości | Standard UE |
CzajmanStas
10 stycznia 2021Kiedyś zrobiłem ciekawy eksperyment. Po zakupieniu Tygrysa Malajskiego, poszedłem do marketu po orzech kokosa. Piłką odciąłem czubek i dokładnie pozbyłem się ze środka całego miąższu. Jak trochę wyschło, wsypałem tam herbatę, zakryłem ściętym czubkiem i zakleiłem taśmą. Po tygodniu trzymania liści w takim kokosie otrzymujemy Tygrysa Malajskiego w wersji premium deluxe :)
Josia
10 stycznia 2021Tygrys Malajski jest u mnie na drugim miejscu zaraz za Edwardem, jeżeli chodzi o aromatyzowane czerwone herbaty. Pozostawia pyszny kokosowy posmak.
Madzia
30 stycznia 2021Bardzo smaczna, słodka, intensywna i aromatyczna. Tak jak Edward idealna na wieczory przy książce, serialu czy filmie :)