Herbata Pu Erh - Zhuan Cha - Cegła 100 g
Opis
Cegła
Herbata Pu Erh typu shu z prowincji Yunnan, prasowana w kształt małej cegiełki przypominającej tabliczkę czekolady.
Pu Erh typu shu
Wytwarzana jest metodą polegającą na przyśpieszonemu starzeniu w warunkach podwyższonej temperatury i wilgotności przez co herbata w krótkim czasie upodabnia się do dojrzałych puerów typu sheng.
Herbata codzienna
Tradycyjna herbata do picia codziennego. W pełni fermentowana, o bardzo wyrazistym, pełnym, ziemistym smaku z czekoladowymi nutami.
Charakterystyka
Ilość liści | 2 g / 100 ml |
Temperatura wody | 95°C |
Czas parzenia | 2 min |
Ilość naparów | 5+ |
Inne zalecenia | Herbata nadaje się do parzenia metodą Gong Fu, czyli wiele krótkich naparów wrzącą wodą. |
Rok zbiorów | 2018 |
Charakterystyka liści | Sprasowane |
Rok prasowania | 2019 |
Kolor herbaty | Pu Erh |
Oznaczenie jakości | Standard UE |