Hojicha Powder - sproszkowana japońska herbata prażona 50 g





Opis
Odkryj nowość w naszej kolekcji - Hojicha Powder, czyli sproszkowana prażona herbata łodyżkowa, pochodząca z oryginalnych japońskich upraw z sezonu 2023
Hojicha Powder to niezwykłe połączenie starożytnej tradycji i nowoczesnych smaków. Hojicha to herbata, uzyskiwana z prażonych łodyżek zielonej herbaty Kukicha, co nadaje jej niepowtarzalny charakter. Dzięki sproszkowaniu herbaty Hojicha otrzymujemy intensywny w smaku, gęsty i ciemnobrązowy napar, który łączy w smaku prażone orzechy ze skórką świeżo wypieczonego chleba, a wszystko to okraszone jest delikatnym akcentem kakao.
Nowe kulinaria z Hojicha Powder
Świeżo zmielone Hojicha Powder to nie tylko doskonała propozycja dla miłośników tradycyjnej herbaty. Jego wszechstronność sprawia, że doskonale sprawdzi się jako basowy składnik do przygotowania Latte czy Frappé. Ponadto, jako element kulinarny, Hojicha Powder doda wyjątkowego charakteru słodkim wypiekom, nadając im subtelnego posmaku, który zaskoczy niejedno podniebienie.
Charakterystyka
Ilość liści | 2 g / 100 ml |
Temperatura wody | 80°C |
Czas parzenia | 1 min |
Ilość naparów | 1 |
Inne zalecenia | proszek należy dokładnie wymieszać z płynem, można też stosować jako dodatek do kremów, lodów, do ciast |
Rok zbiorów | 2023 |
Data ważności | 31.12.2025 |
Charakterystyka liści | Sproszkowane |
Profil smakowy i aromatyczny | prażone orzechy w połączeniu z lśniącą skórką świeżo wypieczonego chleba |
Kolor herbaty | Zielona |
Pieczęć jakości | Standard UE |