Herbata czarna Qi Hong Mao Feng - Giętkie Pędy z Qi Men 2023
Opis
Qi Hong Mao Feng: Wyjątkowa Herbata Czarna z Prowincji Anhui - Laureat Herbaty Roku 1999
Najwyższej klasy, w pełni oksydowana herbata z prowincji Anhui. Wyśmienita herbata czarna (chińska czerwona) typu Mao Feng, produkowana tylko z końcowych pędów herbacianych. Otrzymała tytuł herbaty roku 1999, w konkursie Towarzystwa Miłośników Herbaty.
Elegancja w każdym liściu i wyrafinowany aromat
Liść szlachetny, regularny, poskręcany w cienkie czarne igiełki. Aromat kory, czekolady z przebijającym się posmakiem suszonej śliwki.
Charakterystyka
Ilość liści | 2 g / 100 ml |
Temperatura wody | 75°C |
Czas parzenia | 2 min |
Ilość naparów | 3 |
Inne zalecenia | W miarę parzenia kolejnych naparów zwiększaj temperaturę i/lub czas parzenia. |
Rok zbiorów | 2023 |
Data ważności | 31.12.2025 |
Charakterystyka liści | Zwinięte |
Kolor herbaty | Czarna |
Oznaczenie jakości | Standard UE |
CzajmanStaś
15 stycznia 2021Wysokiej jakości czerwona herbata o intensywnym aromacie, czekoladowo-orzechowym smaku i delikatnie kwaskowatym posmaku. Liście są bardzo wydajne i w pełni oddają cały swój potencjał. Polecam wypić sobie czajniczek 30 minut przed obiadem, żeby pobudził żołądek. Drugi 30 minut po obiedzie, żeby wspomógł trawienie, a trzeci żeby zrelaksować się. Odpowiednia temperatura oscyluje między 75 a 90 stopni.