Li Zhi - śliwka chińska
Dostępność:
na wyczerpaniu
Wysyłka w:
24 godziny
Opis
Standardowy gatunek herbaty czerwonej (w Europie znanej jako czarna), aromatyzowanej w sposób tradycyjny aromatem owocu subtropikalnego liczi (Litchi chinensis). Receptura ta pochodzi z prowincji Guang Dong. Czarne, drobne listki o wyraźnym słodkawym aromacie i odurzającym smaku.
Charakterystyka
Ilość liści | 1,5 g / 100 ml |
Temperatura wody | 90°C |
Czas parzenia | 3 min |
Ilość naparów | 1 |
Inne zalecenia | W zależności od temperatury (80-100°C), parzyć od 2,5 do 4 minut. |
Rok zbiorów | 2019 |
Data ważności | 31.12.2021 |
CzajmanStaś
Intensywnie słodki, odurzający, uwodzicielski, relaksujący smak i aromat. Parzona w 90 stopniach przez 3 minuty odda w jeden napar cały swój potencjał.