Herbata Pu Erh - Gong Ting Pu Er Imperial

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 13,75 zł 13.75
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 5
Region uprawy: Chiny, Prowincja Yunnan
Kod produktu: GONG
Pin It

Opis

Herbata Pu Er typu Shou z samych młodych tipsów herbacianych, w formie sypanej. Zbierane wiosną w prefekturze Lin Cang, w południowowschodniej prowincji Yunnan. Napar o kolorze bursztynowym, wyważonym aromacie i ziemistym smaku. Daje silny napar i zawiera duże stężenie cennych składników charakterystycznych dla tego koloru herbaty. Zdecydowanie, dzięki wyjątkowej wydajności, polecana do parzenia wielokrotnego!

Charakterystyka

Ilość liści 2 g / 100 ml
Temperatura wody 80°C
Czas parzenia 2 min
Ilość naparów 4
Inne zalecenia Przed właściwym parzeniem przepłucz susz wrzątkiem. Warto użyć mniejszego naczynia (gaiwan) z dużą proporcją liści do wody (4-6 g/100 ml) przy bardzo krótkich czasach parzenia. W miarę parzenia kolejnych naparów zwiększaj czas parzenia.
Rok zbiorów 2019
Data ważności 31.12.2030

Opinie o produkcie (4)

15 grudnia 2020

Proponuję parzyć 4.5g, 250ml, 95°C, kolejne parzenia: 2', 2:15... W pierwszym parzeniu dośc nietypowa jak na pu-erha: mięta, rumianek, melisa, ogólnie nuty ziołowe i trochę kwiatowe. W tle ziemia i czerwone owoce. W kolejnych parzeniach bardziej ziemista i malinowa.

11 stycznia 2021

Bardzo gęsty i mocny Pu Erh. Intensywnie ziemisto-gliniany smak utrzymuje się na naszych kubkach smakowych przez długi czas. Parzony temperaturą około 80 stopni jest delikatniejszy, wpadający w nuty surowych ziaren kakaowca i drewna. Parząc wrzątkiem nadamy mu większego charakteru i delikatnej cierpkawości. Polecam szczególnie tym, którzy lubią wytrawne, wyrafinowane smaki.

12 stycznia 2021

Bardzo gęsty i mocny Pu Erh. Intensywnie ziemisto-gliniany smak utrzymuje się na naszych kubkach smakowych przez długi czas. Parzony temperaturą około 80 stopni jest delikatniejszy, wpadający w nuty surowych ziaren kakaowca i drewna. Parząc wrzątkiem nadamy mu większego charakteru i delikatnej cierpkawości. Polecam szczególnie tym, którzy lubią wytrawne, wyrafinowane smaki.

12 stycznia 2021

Najmocniejszy z puerhów, Po zaparzeniu kolorem przypomina kawę. Polecam osobom lubiącym bardzo wytrawne, ziemiste smaki.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl