window.customerPrivacy.onMarketingConsentGranted(function () { })

Herbata Pu Erh - Gong Ting Pu Erh Imperial

4.4
Cena: 16,50 zł 16.50
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
* - Pole wymagane

Opis

Herbata Pu Erh typu shu z samych młodych tipsów herbacianych, w formie sypanej. Zbierane wiosną w prefekturze Lincang, w południowowschodniej prowincji Yunnan. Zdecydowanie, dzięki wyjątkowej wydajności, polecana do parzenia wielokrotnego.

Daje silny napar o kolorze bursztynowym, wyważonym aromacie i ziemistym smaku. Zawiera duże stężenie cennych składników charakterystycznych dla tego koloru herbaty.

Charakterystyka

Ilość liści 2 g / 100 ml
Temperatura wody 80°C
Czas parzenia 2 min
Ilość naparów 4
Inne zalecenia Przed właściwym parzeniem przepłucz susz wrzątkiem. Warto użyć mniejszego naczynia (gaiwan) z dużą proporcją liści do wody (4-6 g/100 ml) przy bardzo krótkich czasach parzenia. W miarę parzenia kolejnych naparów zwiększaj czas parzenia.
Rok zbiorów 2022
Charakterystyka liści Sprasowane
Kolor herbaty Pu Erh
Oznaczenie jakości Standard UE

Opinie o produkcie (4)

15 grudnia 2020

Proponuję parzyć 4.5g, 250ml, 95°C, kolejne parzenia: 2', 2:15... W pierwszym parzeniu dośc nietypowa jak na pu-erha: mięta, rumianek, melisa, ogólnie nuty ziołowe i trochę kwiatowe. W tle ziemia i czerwone owoce. W kolejnych parzeniach bardziej ziemista i malinowa.

11 stycznia 2021

Bardzo gęsty i mocny Pu Erh. Intensywnie ziemisto-gliniany smak utrzymuje się na naszych kubkach smakowych przez długi czas. Parzony temperaturą około 80 stopni jest delikatniejszy, wpadający w nuty surowych ziaren kakaowca i drewna. Parząc wrzątkiem nadamy mu większego charakteru i delikatnej cierpkawości. Polecam szczególnie tym, którzy lubią wytrawne, wyrafinowane smaki.

12 stycznia 2021

Bardzo gęsty i mocny Pu Erh. Intensywnie ziemisto-gliniany smak utrzymuje się na naszych kubkach smakowych przez długi czas. Parzony temperaturą około 80 stopni jest delikatniejszy, wpadający w nuty surowych ziaren kakaowca i drewna. Parząc wrzątkiem nadamy mu większego charakteru i delikatnej cierpkawości. Polecam szczególnie tym, którzy lubią wytrawne, wyrafinowane smaki.

12 stycznia 2021

Najmocniejszy z puerhów, Po zaparzeniu kolorem przypomina kawę. Polecam osobom lubiącym bardzo wytrawne, ziemiste smaki.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl