Herbata Pu Erh - Gong Ting Pu Erh Imperial





Cena:
16,50 zł
16.50

Dostępność:
średnia ilość
Wysyłka w:
3 dni
* - Pole wymagane
Opis
Herbata Pu Erh typu shu z samych młodych tipsów herbacianych, w formie sypanej. Zbierane wiosną w prefekturze Lincang, w południowowschodniej prowincji Yunnan. Zdecydowanie, dzięki wyjątkowej wydajności, polecana do parzenia wielokrotnego.
Daje silny napar o kolorze bursztynowym, wyważonym aromacie i ziemistym smaku. Zawiera duże stężenie cennych składników charakterystycznych dla tego koloru herbaty.
Charakterystyka
Ilość liści | 2 g / 100 ml |
Temperatura wody | 80°C |
Czas parzenia | 2 min |
Ilość naparów | 4 |
Inne zalecenia | Przed właściwym parzeniem przepłucz susz wrzątkiem. Warto użyć mniejszego naczynia (gaiwan) z dużą proporcją liści do wody (4-6 g/100 ml) przy bardzo krótkich czasach parzenia. W miarę parzenia kolejnych naparów zwiększaj czas parzenia. |
Rok zbiorów | 2022 |
Charakterystyka liści | Sprasowane |
Kolor herbaty | Pu Erh |
Oznaczenie jakości | Standard UE |
Opinie o produkcie (4)
Produkty powiązane


Region uprawy:
Tajwan - Formoza
Cena:
112,00 zł

Region uprawy:
Chiny
Cena:
18,50 zł

Region uprawy:
Chiny
Cena:
38,50 zł


Region uprawy:
Japonia
Cena:
68,00 zł

Region uprawy:
Chiny
Cena:
28,50 zł


Region uprawy:
Tajwan - Formoza
Cena:
120,00 zł

Region uprawy:
Chiny
Cena:
9,00 zł


Region uprawy:
Tajwan - Formoza
Cena:
96,00 zł

Region uprawy:
Chiny
Cena:
23,50 zł


Region uprawy:
Anna Brożyna
Cena:
59,99 zł

Region uprawy:
Chiny
Cena:
35,50 zł


Region uprawy:
Chiny
Cena:
78,00 zł

Region uprawy:
Indie
Cena:
23,00 zł

Region uprawy:
Indie
Cena:
23,00 zł


Region uprawy:
Tajwan - Formoza
Cena:
118,00 zł


Region uprawy:
Japonia
Cena:
168,00 zł

Region uprawy:
Indie
Cena:
36,50 zł
- nowość
- nowość

Region uprawy:
Indie
Cena:
38,50 zł
- nowość


Region uprawy:
Tajwan - Formoza
Cena:
98,00 zł
- nowość


Region uprawy:
Tajwan - Formoza
Cena:
96,00 zł


Region uprawy:
Wietnam
Cena:
66,00 zł
Mateusz
15 grudnia 2020Proponuję parzyć 4.5g, 250ml, 95°C, kolejne parzenia: 2', 2:15... W pierwszym parzeniu dośc nietypowa jak na pu-erha: mięta, rumianek, melisa, ogólnie nuty ziołowe i trochę kwiatowe. W tle ziemia i czerwone owoce. W kolejnych parzeniach bardziej ziemista i malinowa.
CzajmanStaś
11 stycznia 2021Bardzo gęsty i mocny Pu Erh. Intensywnie ziemisto-gliniany smak utrzymuje się na naszych kubkach smakowych przez długi czas. Parzony temperaturą około 80 stopni jest delikatniejszy, wpadający w nuty surowych ziaren kakaowca i drewna. Parząc wrzątkiem nadamy mu większego charakteru i delikatnej cierpkawości. Polecam szczególnie tym, którzy lubią wytrawne, wyrafinowane smaki.
CzajmanStaś
12 stycznia 2021Bardzo gęsty i mocny Pu Erh. Intensywnie ziemisto-gliniany smak utrzymuje się na naszych kubkach smakowych przez długi czas. Parzony temperaturą około 80 stopni jest delikatniejszy, wpadający w nuty surowych ziaren kakaowca i drewna. Parząc wrzątkiem nadamy mu większego charakteru i delikatnej cierpkawości. Polecam szczególnie tym, którzy lubią wytrawne, wyrafinowane smaki.
Joasia
12 stycznia 2021Najmocniejszy z puerhów, Po zaparzeniu kolorem przypomina kawę. Polecam osobom lubiącym bardzo wytrawne, ziemiste smaki.